Protocol Minima check Onlinedierenvoedselbank.nl

Eigenaren van dieren, die onder bewind staan of in bijvoorbeeld de schuldhulpverlening zitten, kunnen vanaf 1 januari 2022 maandelijks een beroep doen op onze stichting om in aanmerking te komen voor een dierenvoedselpakket. 

Aanvraag doen

Via een geautomatiseerde vragenmodule (onlinedierenvoelselbank.nl) kunnen professionals, SHV-ers, financiële coaches of eigenaren van dieren die menen in aanmerking te komen voor een dierenvoedselpakket, een beroep doen op onze hulp.  Na het invullen van het formulier onderzoeken wij of de begunstigde in aanmerking komt voor een dierenvoedselpakket. Indien de aanvrager aangesloten is bij een andere dierenvoedselbank kunnen wij de aanvraag helaas niet honoreren. 

De procedure:

Onze klanten, de minima’s komen in contact met ons via diverse stromingen. Zowel de minima zelf als hun professional, financiële professional of begeleider kan een aanvraag doen.

De link daarvoor is https://onlinedierenvoedselbank.nl.

De voorwaarden waaraan de aanvrager moet voldoen worden voor aanvang van de aanvraag vermeld op het scherm. Hebben ze vragen dan kunnen ze bellen met het nummer van de onlinedierenvoedselbank.nl 06-44361859. Elk pakket wordt op maat samengesteld n.a.v. de wensen van de minima en heeft een waarde gevarieerd van 25 -150 euro.

Na het invullen en het verzenden van het formulier start de ING module op. Hiermee kan de aanvrager de eigen bijdrage in de verzendkosten van 10 euro (per 1-10-2022 12,50) voldoen. In geval van een professional wordt het geld handmatig overgemaakt o.v.v naam aanvrager en zijn/haar woonplaats.

Zowel de aanvrager als de dierenvoedselbank krijgen een copie van deze aanvraag. (op de aanvraag staat ook dat als er iets is fout gegaan met de betaling ze als nog de betaling handmatig kunnen uitvoeren).

De aanvraag komt binnen bij onze penningmeester/administratie. Deze boekt de betaling en neemt contact op met de aanvrager als deze nog geen minima check heeft gehad. De minima check vind plaats 1 keer per jaar. Dit staat ook op het aanvraagformulier. Wij controleren het verzamelinkomen van de aanvrager (inclusief partner). Als er sprake is van bewindvoering dat worden de checks door de professional gedaan. Wij hanteren een grens van 25.000 euro pj. Deze gegevens zijn vertrouwelijk en worden daarom ook direct na controle verwijderd. Steekproefsgewijs checken wij de individuele aanvragen nogmaals. Mensen die nieuwe dieren of pups, kittens nemen vallen helaas buiten de boot. Ook dit wordt gecontroleerd, vaak via Facebook of door een gesprek via de telefoon waarbij wij vragen stellen als kunt u aangeven welke dieren hu heeft en een copie van het paspoort mailen.

Mensen die misbruik maken of niet willen meewerken aan de minima check zijn hun eigen bijdrage kwijt en worden geblokkeerd voor aanvragen in de toekomst.

Vragen of hulp nodig?.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u via de chatfunctie rechts onder in uw scherm of ons contactformulier direct contact met ons opnemen. Telefonisch zijn wij ook te bereiken op +31 (0)545 201899, bgg. +31 (0) 644361859 Wilt u graag meer lezen over ons werk en de verhalen over de dieren waarbij wij bemiddelen ? U  kunt onze bedrijfspagina op facebook raadplegen of onze dierenpagina  bekijken.

Folder Nationale Dierenvoedsebank® - Online Dieren Voedselbank Download