Fondazione Capellino 

Almo naturen
Almo Nature

Nieuwe samenwerking met Almo Nature en Fondazione Capellino

 

Dit jaar zijn Stichting blijdschap voor de dieren (BVDD) en Almo Nature een speciale samenwerking aangegaan voor het promoten van algemene bewustwording t.a.v. het welzijn van gezelschapsdieren, het ondersteunen van dieren in nood en het bewerkstelligen van meer adopties. De samenwerking zorgt ervoor dat we samen nog meer dieren kunnen bereiken die in moeilijkheden verkeren middels de zogenaamde AdoptMe-campagne

De AdoptMe-campagne heeft zowel een communicatief als een concreet aspect. In de communicatie zal aandacht worden gevraagd voor dierenwelzijn en het maken van bewuste keuzes wanneer het aankomt op het nemen van een hond of kat. Het concrete aspect bestaat uit het actief promoten van adoptie.

Promoten adoptie

Wanneer iemand een dier adopteert en dit registreert op de website van Almo Nature komen zij automatisch in aanmerking voor een pakket met gratis voeding. In het pakket zit voeding voor een maand, zowel brokken als nat voer. Adoptanten van katten krijgen ook een zak kattenbakvulling. Met dit gedeelte van de actie wil het merk ervoor zorgen dat het gezin op een goede basis kan beginnen en zich kan richten op het meeste belangrijke aspect van de eerste weken samen met hun dier: het creëren van een fijne leefomgeving en het opbouwen van een hechte band.

Love Food Bank

‘Maar dat is niet alles, want Almo Nature geeft ook gedurende een maand gratis voeding weg aan dieren in nood. Voor iedere adoptie die wordt geregistreerd op het platform van het merk, wordt eenzelfde hoeveelheid voeding weggezet en opgeslagen in de zogenaamde Love Food Bank. Deze wordt iedere vier maanden geleegd en verdeeld onder de partnerorganisaties van Almo Nature, waaronder BVDD en een aantal dierenasiels. Op deze manier zijn het niet alleen de adoptanten die profiteren van hun bewuste keuze, maar ook asielen, dieren die op adoptie wachten en de mensen met gezelschapsdieren die in financiële nood verkeren.

Hoofdpartner

Als één der hoofdpartners van het project  “AdoptMe” zal BVDD ervoor zorgen dat de voeding wordt verstrekt aan de mensen in financiële nood en op zoek gaan naar nieuwe partners voor het project. Deze campagne is inmiddels succesvol gebleken in België, Duitsland en Italië. Om deze campagne tot een succes te maken in Nederland hebben wij zoveel mogelijk mensen nodig om zich uit te spreken over adoptie. Heeft  u  in de afgelopen maand een dier geadopteerd of kent u iemand die erover nadenkt om een dier te adopteren, kijk dan even op de website van Almo Nature en vraag hier een pakket aan. Wilt u meer weten over deze campagne van Almo Nature? Kijk dan even op de website van companion animal for life of op hun Facebookpagina en Instagramaccount

Tot slot…..

Deze campagne maakt onderdeel uit van het Companion Animal For Life Project van Fondazione Capellino, een Italiaanse stichting die dierenwelzijns- en milieuorganisaties op unieke wijze ondersteunt. Namelijk niet door het werven van fondsen maar juist door het verkopen van Almo Nature diervoeding voor honden en katten. De organisatie werkt met een uniek bedrijfsmodel: The Economy of Restitution.

Nieuw: de Virtuele Dierenarts Probeer nu!