Dierenbuddy®

Dierenbuddy®

Wat houdt een Dierenbuddy® in?

Hoe vaak komt het niet voor dat kwetsbare eigenaren van huisdieren plotseling niet meer in staat zijn om voor hun dier(en) te zorgen? Er zijn verschillende groepen mensen met “problemen”.

Mensen met lichamelijke en/of geestelijke problematiek.
Mensen die in een justitionele instelling zijn beland.
Mensen met verslavingsproblematiek.
Mensen met financiële problemen.
Slachtoffers van huiselijk geweld.

Deze mensen hebben vaak geen vangnet en/of financiële middelen om zelf de inkoop te doen voor hulp/begeleiding ten behoeve van hun huisdier. Als iemand tijdelijk is uitgeschakeld kan hij vaak niet de zorg dragen voor het dier. Bijvoorbeeld het uitlaten van een hond, schoonmaken van de kattenbak en voeren van (huis)dieren. Een Dierenbuddy® biedt dan uitkomst. Een Dierenbuddy® is een vrijwilliger (onbetaald) die bij iemand thuis bijspringt om hand- en spandiensten ten behoeve van een dier te verrichten. De BVDD heeft in de afgelopen jaren een landelijk netwerk aan gastgezinnen opgebouwd. We maken gebruik van een zelf ontwikkelde applicatie waarmee, op basis van postcodes, gastgezinnen en hulpvrager gematched worden. Deze applicatie werkt effectief zodat we snel de juiste hulp kunnen inschakelen. Een Dierenbuddy® kan alleen ingezet worden als de hulpvraag van tijdelijke aard is. De hulpvrager kan in de tussentijd problemen oplossen en in sommige gevallen herenigd worden met het dier.

Inschakelen van een Dierenbuddy®:

Schroom niet en vraag hulp als u tijdelijk uw huisdier niet zelf kunt verzorgen. De hulp van vrijwilligers betreft bijvoorbeeld het uitlaten van uw hond of het meehelpen met het verzorgen (eten geven, verschonen) van de andere huisdieren. Ook zijn er mogelijkheden om tijdelijk het houderschap te verplaatsen naar een gekwalificeerd gastgezin. Mocht u gebruik willen maken van een Dierenbuddy®, vul dan het formulier aanmelding hulpvraag in onder de menuknop AANMELDEN. Wij stemmen na ontvangst van uw aanvraag telefonisch met u af wat precies uw wensen zijn en voor welke periode. Ook leggen wij u uit hoe Dierebuddy® werkt. Voor de zorgvrager geldt dat zij/hij in bezit moet zijn van een Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren. De eigenaar blijft te allen tijde  zelf verantwoordelijk voor haar/zijn huisdier ook al heeft hij de hulp van een vrijwilliger ingeroepen.

Indien een huisdier voor een korte periode in een pleeggezin moet worden  opgenomen, zal daar een contract voor worden afgesloten met zowel een hulpvrager als gastgezin.

Hoe wordt ik Dierenbuddy®?

We zoeken in heel nederland Dierenbuddy’s. Vrijwilligers die op incidentele basis en in de eigen buurt/wijk hulp willen bieden aan eigenaren met een huisdier in tijdelijke nood, kunnen zich aanmelden via een formulier. Zodra wij uw opgave hebben ontvangen vragen wij u vriendelijk om via onze website een inschrijvingsformulier in te vullen. U kunt deze hier vinden. Houdt er rekening mee dat wij een VOG zullen aanvragen op uw naam. De kosten voor deze VOG zijn voor ons.

Vereisten/Voorwaarden:

Vrijwilligers die zich aanmelden dienen in het bezit te zijn van een Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren (AP) en 18 jaar of ouder te zijn. 

Aansprakelijkheid.

Stichting Blijdschap Voor De Dieren en haar team dragen op geen enkele wijze verantwoordelijkheid voor de uitvoering van taken. Zo ook niet over de onderling gemaakte afspraken tussen de vrijwilliger en zorgvrager. Wij zijn niet aansprakelijk te stellen voor ontstane schade in welke vorm dan ook. Dat geldt voor schade zowel bij de aanvrager dan wel bij de hulpbieder die is ontstaan.

Contact met dieren tijdens opvang.

Tijdens de periode dat  dieren worden opgevangen bij een gastgezin is het niet mogelijk om rechtstreeks contact te hebben met de eigenaar van de dieren. De privacywetgeving en de bescherming van onze hulpvragers en gastgezinnen staan in een hoog vaandel. Tijdens de opvang zorgen wij voor het doorspelen van updates.

 

Vragen of hulp nodig?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u via ons contactformulier direct contact met ons opnemen. Telefonisch zijn wij ook te bereiken op +31 (0)545 201899, bgg. +31(0)682000839 Wilt u graag meer lezen over ons werk en de verhalen over de dieren waarbij wij bemiddelen ? U  kunt onze bedrijfspagina op facebook raadplegen of onze dierenpagina bekijken.

DIERENBUDDY® is een Registrated Trade Mark en gedeponeerd bij het merkenregister onder depotnummer 1442239. Het logo (beeldmerk) in combinatie met het woord Dierenbuddy is dus als merk vastlegt (trademark). Het is niet toegestaan om zonder onze schriftelijke toestemming het woord dierenbuddy® te gebruiken.

Nieuw: de Virtuele Dierenarts Probeer nu!